2017-04-20 14.22

Information till våra hyresgäster i den brandhärjade fastigheten på Gjuterivägen 6

Vi har fortfarande inte tillgång till byggnaden. Räddningstjänsten har dessutom rivit stora delar för att kunna fullfölja släckningsarbetet. Trots att vi inte har fått gå in måste vi fortsätta utgå från att det mesta i byggnaden är totalförstört.

Vad gäller hyreskontrakt och betalningar:

  • – Alla avtal har sagts upp.
  • – Ni kommer att få pengar tillbaka för april månad och det kommer självklart inte komma några fler fakturor/dras några pengar för maj månad.

Eftersom vårt eget kontor och det mesta av våra dokument har brunnit upp kommer all administration ta lång tid för oss den närmsta tiden. Vi beklagar det. Vi jobbar på så fort vi bara kan. För snabbast möjliga återbetalning, maila kontouppgifter eller bankgiro till vår ekonomichef Erika Eirefelt på erika@eirefelt.se. I det här fallet kan tyvärr även ”snabbast möjliga återbetalning” dröja. Vi ber er ha överseende med detta.

Är det någon hyresgäst som behöver förvaring för det som eventuellt har klarat sig, eller annat, finns det tillgängliga lokaler i våra andra fastigheter i Falkenberg. Kontakta i så fall vd Martin Eirefelt på 0346-12000.

I försäkringsfrågan gäller samma sak som tidigare:

När ett förråd hyrs ut för privat magasinering går det under hyreslagen, på samma sätt som när en lägenhet hyrs ut. Eirefelt Self Storage får inte, enligt lag, försäkra andra personers lösöre. Tekniskt sett kan man alltså se förrådet som en del av hemmet. Därför ska den drabbade hyresgästen kontakta sitt eget försäkringsbolag för att få ersättning för den eventuella förlusten eller skadan.

När du som drabbad hyresgäst kontaktar ditt försäkringsbolag går det till på samma sätt som om ditt eget hem hade brandskadats.

Så här kan du göra:

  • 1. Lista allt ni hade i förrådet
  • 2. Leta fram allt som kan styrka vilka saker som fanns där, och värdet på sakerna. Kanske har ni kvitton, bilder, filmer eller annat.
  • 3. Ring upp ditt försäkringsbolag som lotsar dig genom processen att få ersättning för förlusterna.
Vi beklagar verkligen förlusten av alla privatpersoners och företags saker som inte går att ersätta. Vi gjorde vad vi kunde från 23 på tisdagskvällen och hela natten fram till att branden klingade av på onsdagseftermiddagen. Alla 30 brandmän gjorde också en storslagen insats, men fastigheten gick inte att rädda.

Fortsätt att ringa oss på 0346-12000 om ni har några frågor om branden, fastigheten eller tillträde till platsen.

Vänligen, vd Martin Eirefelt

Kontaktuppgifter

Eirefelt Fastighets AB
Gjuterivägen 6
31132 Falkenberg

Telefon: 0346-120 00
info@eirefelt.se

Martin Eirefelt
VD

Telefon: 0703-777827
martin@eirefelt.se